ins Blaue hinein


ins Blaue hinein 1.0

(poëtisch/literair; pejoratief)

zonder eerst goed nagedacht te hebben of er een reden voor te hebben; zonder zin, doel of overleg; zomaar; in het wilde weg

Algemene voorbeelden


Bloggen kan leiden tot klanten. Zorg wel voor een plan. Ins Blaue hinein bloggen werkt niet.

http://www.fdye.nl/ondernemersvraag/,

Beoordelen is alleen zinvol als daarbij vooraf heldere doelen zijn geformuleerd, zegt Ingo Gravenberch van HR Tools Groep. Ins Blaue hinein beoordelen is uit den boze. 'Anders kijk je alleen naar wat je aan gedrag hebt gezien. Vooraf gestelde doelen kunnen zijn: het ontwikkelen van bepaalde kennis of competenties, of een andere meetbare prestatie, zoals een bepaalde stijging van de omzet of het aantal kredietdagen'.

http://www.penoactueel.nl/management/leidinggeven-beoordelen/doelloos-beoordelen-is-uit-den-boze-6029.html,

Céleste schoot in een lach, ze knipoogde naar me. Ik leegde mijn glas, stond op en lachte ins blaue hinein. Ik wankelde even, maar liep naar mijn eigen aanvoelen prima het vrolijke lawaai van de markt tegemoet.

Bas, Annie Van Keymeulen,

Kronkelend van zondebesef had je je door het dal der schaduwen voort te slepen tot de dood een einde maakte aan je martelgang en je als beloning voor het opgeven van de geneugten des levens het eeuwige leven deelachtig werd, wat me al vanaf mijn prilste jeugd een verschrikking leek, dat zinloos verwijlen ins Blaue hinein.

De weerspiegeling, Jan Wolkers,

Wel veel balbezit, misschien 60 tegen 40% in het voordeel van de gastheren, maar daar heb je niets aan als er geen of nauwelijks kansen worden gecreëerd. G.V.V.V. wisselde zaalvoetbal momenten, waarin de beslissende eindpass ten ene male ontbrak, af met verre trappen of voorzetten 'ins blaue hinein'.

http://www.gvvv.nl/articles/3211/1/Slotakkoord-in-mineur-op-de-blauwe-zijde-van-het-Panhuis/1.html,

Dat advies van de sociale gesprekspartners zweeft niet "ins Blaue hinein" maar heeft betrekking op een zeer concrete kwestie: de verbetering van de toegang tot het Antwerpse havengebied.

De Standaard,

De vrouw in kwestie mocht hem van repliek dienen: ze vocht tegen een zenuwlach, probeerde ondertussen in haar vuist te bijten, en stamelde ins Blaue hinein iets over een Afrikaans gerecht dat haar laatst slecht was bevallen.

Dwarskijker, Rudy Vandendaele,

Daarmee kom ik ook direct op de laatste tip: ken het terrein. Maak niet de fout dat je 'ins blaue hinein' een gebied betreedt in de winter, in de hoop dat het alleen anders van kleur is in de winter. Het is niet voor niets dat van veel berggebieden er zowel zomer als winterkaarten zijn.

http://www.hiking-site.nl/themas/thema_2008-01-15.php,

ins Blaue hinein 2.0

zonder zich of iets (goed) voorbereid te hebben; al improviserend; onvoorbereid; ook: zonder zich beperkingen op te leggen; ongebreideld; voor de vuist weg

Algemene voorbeelden


Zo'n bas die je iedere keer weer ter hand neemt om er op de bank al televisiekijkend onversterkt 'ins blaue hinein' op te spelen. Ook versterkt is het een waar genoegen. Met alleen de humbucker heb je die legendarische Stingraysound.

http://members.chello.nl/~w.m.huetink/bass/basarchief/stingray.html

Je kunt niet zomaar 'in's Blaue hinein' een parachutespringer worden.

http://www.vanbel.nl/

Dromen, ins blaue hinein fantaseren, mijmeren over gedachten en beelden die opkomen bij een gestelde opgave, met opdrachtgever en gebruiker. Om uiteindelijk te kunnen landen in een duidelijke ambitie en vraagstelling die met realiteitszin wordt bewaakt, begeleid en uitgewerkt.

http://www.linkedin.com/company/ins-blaue,